Helmen Assortiment

Gepubliceerd sep. 27, 22
6 min read

Een Motorhelm Kopen; Waar Moet Je Op Letten?

Wanneer je de helm met twee handen naar voren duwt mag er niet teveel ruimte tussen het voorhoofd en helminterieur zitten. Wanneer je er net een vinger tussen kwijt kunt is het de juiste pasvorm. Daarnaast kun je de helm naar links en rechts bewegen, waarbij de wangkussens strak aan moeten sluiten en zeker niet los mogen komen van de wangen.

Toch is het van belang dat je helm goed en nauw aansluit. Hierdoor biedt hij de beste bescherming doordat hij niet kan verschuiven op het moment dat het onverhoopt misgaat. Daarbij komt dat een strakke helm hoe dan ook stiller is dan wanneer je hem te groot neemt en dat de helmvoering bij gebruik nog zal inslinken.

Motorhelmen - Ruime VoorraadMotorhelm Kopen? - Makkelijk En Snel

Het is namelijk oncomfortabel en onveilig. Doordat de helm niet strak aansluit ontstaan ruimtes tussen het hoofd en het helminterieur. Hierdoor kan de helm als klankkast gaan fungeren waardoor je veel windruis hoort. Daarbij kan de helm vervelend drukken wanneer je bijvoorbeeld tegen de wind in rijdt, op hoge snelheid rijdt, of op de snelweg je hoofd draait om in de dode hoek te kijken.

Helmen & Motorkleding. Ruim Aanbod

De helm kan namelijk verschuiven wanneer je onverhoopt onderuit gaat, of in het ergste geval zelfs loskomen van het hoofd. Een te kleine motorhelm is zeker ook niet goed. Na enkele minuten of soms enkele uren kan een te kleine motorhelm leiden tot een knellend gevoel. Uiteindelijk resulteert dat in verminderde concentratie en dat moeten we – net als hoofdpijn - tijdens het rijden natuurlijk zien te voorkomen Je hebt kunnen lezen dat het bepalen van de juiste maat motorhelm nog best nauw luistert.

Kom naar één van onze winkels en laat je adviseren. vrouwen motorhelm. Aan de hand van jouw wensen helpen zij je aan een passende motorhelm. Wanneer je als motorrijdster op zoek bent naar een motorhelm dan vraag je je misschien af of er speciale dames motorhelmen zijn. Eigenlijk kunnen we daar vrij kort over zijn, want op een enkele uitzondering na zijn motorhelmen unisex.

Hierdoor zie je soms dat specifieke designs die voor de vrouw zijn ontworpen alleen in bepaalde maten beschikbaar zijn. Veelal XS, S en M. Natuurlijk kan je als man zijnde zeker ook een kleinere helmmaat nodig hebben (De Motorhelm, alles wat je er over moet weten)..

Motorhelm Online Kopen

En daar ben je ook best zuinig op. Toch komt er ooit een moment dat je een nieuwe motorhelm nodig hebt, je wilt immers wel . Maar wanneer is de ‘houdbaarheid’ van een motorhelm verstreken? In de basis geldt de volgende regel: een motorhelm gaat maximaal zeven jaar mee, maar bij intensief gebruik is dat nog korter.

De productiedatum van een helm is eenvoudig te achterhalen. Vaak staat die in de fabrieksdocumentatie die je bij aankoop van de helm krijgt. De productiedatum is ook altijd te vinden aan de binnenkant van de schaal, onder het polystyreen (piepschuim). Is je helm ouder dan zeven jaar, dan is vervangen verstandig.

Aan de buitenkant kan de helm perfect ogen, maar het gaat vooral om de binnenkant, net als bij mensen. Op een gegeven moment verliest de dempende binnenschaal – gemaakt van polystyreen (piepschuim) – zijn veerkracht doordat de luchtkamertjes geleidelijk verdwijnen. Het gevolg: je helm zit steeds ruimer doordat het binnenschuim krimpt.

Helmen & Motorkleding. Ruim Aanbod

Onveilig, want hoe meer luchtkamertjes er nog intact zijn in het polystyreen, hoe beter de demping van de helm is en hoe langer de helm nog mee kan. De beste graadmeter of een helm nog wel ‘goed’ is, is vooral je gevoel en zicht. Zit je helm te los en kun je zien dat het binnenschuim zijn kracht heeft verloren, dan kun je de helm maar beter vervangen.

Het materiaal wordt dan bros. Composiet is lichter en veroudert minder snel. Als je een helm dus niet draagt, betekent dat niet dat die langer meegaat. Ook de buitenschaal raakt ‘op leeftijd’. Is de helm een keer stevig gevallen? Dan kun je hem beter vervangen. Het kan namelijk zijn dat het interne deel van de helm beschadigd is. Motorhelmen zijn er in vele soorten.

MotorhelmenEcht Alles Over De Motorhelm

Onze experts hebben nog meer tips voor je, - Motorhelmen kopen bij Servicedealer.

Helm Kopen, Grote Prijsverschillen Met Buitenland?

Alleen de beste motorhelmen tref je bij Goedhart motoren. Een motorhelm is immers ontzettend belangrijk. Zoals altijd staat bij Goedhart motoren de kwaliteit van het assortiment centraal. Mede dankzij het feit dat een motorhelm zo van belang is, is onze toetsing op motorhelmen nog strenger. Zo weet jij zeker dat je een goede helm uitkiest.

Er zijn diverse eigenschappen bij een motorhelm om in overweging te nemen. Bijvoorbeeld uiterlijk, gewicht, comfort, aerodynamica, geluidsdemping en pasvorm. Natuurlijk zijn daar er meer van, maar dat is voor een ieder voor zichzelf om te beslissen welke dat zijn. Het kan zijn dat jij bijvoorbeeld aerodynamica van belang acht.

Een MT-07 is naked bike en een bijkomstigheid op een naked bike is dat je relatief veel wind vangt. In dat scenario zouden wij jou bijvoorbeeld nooit een Jethelm adviseren. Een jethelm is immers open aan de voorzijde. Een menselijk gezicht classificeert zichzelf niet echt als zijnde aerodynamisch. Hoe dan ook, een motorhelm kopen is lastig.

Motorhelm Heren Kopen

Om het voor jou gemakkelijk te maken lees je hieronder de eigenschappen van elk type motorhelm. De integraalhelm is een helm die rondom volledig gesloten is. Dit is de meest gebruikelijke soort motorhelm. Mede dankzij het feit dat deze rondom gesloten is, is dit doorgaans de meest veilige motorhelm. Niet alleen veilig, maar ook stil en aerodynamisch.

Dit is het meest veelzijdige type motorhelm. Op geen enkel type motorfiets is een integraalhelm echt een slechte keuze. Het formaat van de integraalhelm maakt de helm doorgaans niet op te bergen in de bagageruimte van een motorscooter. De systeemhelm is een helm die volledig gesloten te dragen is, evenals open.

Motorhelmen - AanbiedingenMotorhelm Kopen

Het kinstuk kun je omhoog bewegen. Hierdoor geniet je ook van de beleving en het gemak van een jethelm. In gesloten toestand kan een systeemhelm bijzonder stil zijn (Motorhelm kopen - Het grootste aanbod). Door het mechanisme is een systeemhelm doorgaans relatief zwaar. Echter dankzij zijn veelzijdigheid is de systeemhelm op geen enkel type motorfiets echt een slechte keuze.

Helmen & Motorkleding. Ruim Aanbod

De jethelm is een helm die volledig open is aan de voorzijde. Mede dankzij het feit dat deze aan de voorzijde open is, geniet je van optimale beleving tijdens het rijden. Tegelijkertijd is de jethelm relatief lawaaierig en is gehoorbescherming heel belangrijk. Door de afwezigheid van een kinstuk is dit relatief de meest onveilige soort helm.

De jethelm is een populaire keuze voor op een motorscooter. Daarbovenop past de jethelm doorgaans gemakkelijker in de bagageruimte van een motorscooter. De naam van dit type motorhelm spreekt al aardig boekdelen. Dit is een type helm wat thuis hoort op de crossbaan. Daar waar over het algemeen geen hoge snelheden gehaald worden.De helm is open aan de voorzijde en voorzien van een hele ruime kinbak. Motorcross is een intensieve sport. Mede dankzij de ruime kinbak geniet de rijder van voldoende zuurstof vergezeld met voldoende bescherming tegen modder en stenen. Ook een zogeheten zonneklep is doorgaans aanwezig op dit type helm. De meeste crosshelmen hebben geen helm vizier. Motorhelm kopen? Alle Motorhelmen online.

Meer van Marktplaats auto

Navigation

Home

Latest Posts

Occasions - Altijd Een Ruim En Divers Aanbod

Published Nov 23, 22
7 min read

Auto Kopen Voor Een Goed Bedrag

Published Nov 20, 22
6 min read